U pripremi novi zakon o PDV-u

pdvMinistar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je jučer na Ekonomskom forumu u Sarajevu da je, nakon 11 godina, u pripremi novi zakon o porezu na dodatnu vrijednost /PDV/ kao jedan od načina da se poboljša poslovni ambijent i osavremeni oblast indirektnog oprezivanja.

Bevanda je naveo da je usvojena Strategija javne zaduženosti za trogodišnji period, čime se prvi put sistematski kontroliše visina javnog duga, te da se održava fiskalna i finansijska stabinost BiH, kao i kreditni rejting, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Ministar finansija i trezora BiH sastao se i sa ministrom finansija Hrvatske Zdravkom Marićem.

Bevanda je naglasio da BiH mora snažnije krenuti sa sprovođenjem reformi jer je to najbolji način da se ostvari ekonomski rast i otvori put stranim investicijama.

Bevanda i Marić razgovarali su o kontinuiranoj saradnji susjednih zemalja iz perspektive resora finansija i izazova sa kojima se susreću zemlje EU i one koje pretenduju da postanu dio te porodice, poput BiH.

Tokom susreta bilo je riječi o aktuelnim temama iz oblasti finansija i budžeta, pitanjima sukcesije, ali i konkretnim vidovima saradnje resornih ministarstava da bi se olakšalo poslovanje privrednika iz BiH i Hrvatske.

Marić je naglasio da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku BiH na njenom evropskom putu.

Izvor: Akta.ba