CONTROLLING: Mjerenje i unapređenje performansi

 

Naruči knjigu (50.00 KM + PDV)

Autori:

1. Branko Ž. Ljutić
2. Edin Glogić

Godina izdanja: 2024. godina

Stranica: 358

Stanje: dostupno – dostava od kraja aprila 2024. godine

.
Opis:

Knjiga CONTROLLING: Mjerenje i unapređenje performansi je monografija visoko usmjerena na budućnost kontrolinga. Bazira se na naučim istraživanjima i novoj praksi u svijetu, posebno u SAD i EU. Fokusirana je primarno na potrebe firmi u Bosni i Hercegovini (BiH), sa primjenljivosti u regionu Zapadnog Balkana.

Knjiga je namijenjena višim finansijskim kontrolerima i onima koji tek stupaju u ovu profesiju. Ukazuje na pravce unapređenja i modernizacije funkcionisanja odjeljenja za kontroling. Naglašava osnovni cilj ove mena­džment funkcije povećavanju vrijednosti organizacije, unapređenju poslovne reputacije i inovativnom putu kao rastu efikasnosti.

Ciljna čitalačka publika jesu studenti na magistarskim i doktorskim studijama, sadašnji i budući menadžeri kontrolinga u srednjim i velikim firmama u Bosni i Hercegovini, kao i svi ostali menadžeri, posebno interni revizori, koji su blisko vezani i sarađuju sa kontrolingom. Pripremljena je da vas vodi bez napora u procesu implementacije. Ovo izdanje vam omogućava da:
✓ Da steknete agilnost i ohrabruje kontinuirano unapređenje performansi kroz primjenu kontinuiranih menadžment kontroling sistema.
✓ Uspostavljanje odgovarajuće metrike performansi koja nudi uvid u potrebe i kontinuirano unapređenje performansi preduzeća.
✓ Donošenje strateških investicionih odluka uz primjenu savremenih tehnologija i usmjerenje na strateške ciljeve održivosti.

Knjiga pruža teorijska i praktična rješenja koja se danas koriste u SAD i Evropskoj Uniji. Sadrži provjerene jednostavne alate kontrolinga sa listama za provjeru i modelima koji omogućavaju uvođenje i razvoj procesa kontrolinga.

 

Detaljan sadržaj knjige možete preuzeti OVDJE