ONLINE RADIONICA – Praktična primjena interne revizije i internih kontrola

Konsultantska kuća FEB d.d. organizuje novu edukaciju pod nazivom ”PRAKTIČNA PRIMJENA INTERNE REVIZIJE I INTERNIH KONTROLA”.

Dopustite da vas učinimo stručnim u poznavanju i praktičnoj primjeni postulata interne revizije i značaju efikasne implementacije internih kontrola na svim nivoima Vaše organizacije.  Interna revizija procjenjuje efikasnost sistema internih kontrola i to u svim poslovnim procesima i u svim organizacijskim jedinicama. Preporuke date od strane interne revizije utječu na smanjivanje rizika i dodavanje vrijednosti organizacijama, te bi odjel interne revizije trebala imati svaka organizacija, a ne samo one kojima je to zakonska obaveza. Interne kontrole podrazumjevaju procese koji provode svi nivoi menadžmenta i svi zaposleni sa svrhom podrške ostvarenju ciljeva vezanih uz poslovanje. Vrlo je bitno da svi zaposleni budu upoznati sa praktičnom primjenom interne revizije i internih kontrola, bez obzira na to da li je to direktno ili indirektno u opisu njihovih radnih zadataka (računovođe, revizori, finansijski radnici i dr.).

Steknite i usavršite svoja znanja iz oblasti praktične primjene i tumačenja standarda interne revizije, te praktične primjene modela za uspostavljanje, vođenje i procjenu sistema internih kontrola, koji su u skladu da relevantnim propisima.

Kroz edukaciju dobiti će se odgovori na pitanja u vezi sa obavezom uspostavljanja interne revizije i zapošljavanjem internih revizora u skladu sa novim Zakonom o računovodstvu i reviziji, te šta svaki odjel interne revizije treba da zadovolji, odnosno pravilni način funkcionisanja odjela interne revizije prema važećoj regulativi. Sa druge strane učesnici edukacije će steći neophodna znanja kako da  na što jednostavniji način uspostave interne kontrole koje su u prvenstveno u skladu sa Zakonom o finansijskom upravljanju i kontroli i drugim propisima koji regulišu ovu oblast.

Projekat ”PRAKTIČNA PRIMJENA INTERNE REVIZIJE  I INTERNIH KONTROLA” predstavlja online interaktivnu edukaciju u kojoj će se učesnicu upoznati sa praktičnom primjenom:

Projekat ”PRAKTIČNA PRIMJENA INTERNE REVIZIJE I INTERNIH KONTROLA” predstavlja online edukaciju (snimljeni video materijal) u kojoj će se učesnicu upoznati sa praktičnom primjenom:

  • Načina funkcionisanja interne revizije
  • Osnovama i smjernicama za uspostavljanje interne revizije
  • Međunarodnim standardima profesionalne prakse interne revizije
  • Definicijom i područjem primjene internih kontrola
  • Metodološkim okvirom sistema internih kontrola
  • Važećom regulativom koja reguliše pomenute oblasti

Radionica ”PRAKTIČNA PRIMJENA INTERNE REVIZIJE I INTERNIH KONTROLA”   traje 5 školskih sati.

Prijava na radionicu

INFORMACIJE O RADIONICI

Snimljeni video materijali sa radionice će biti postavljeni na našoj web platformi.  Nakon što se prijavite na radionicu, blagovremeno ćemo vas kontaktirati i dogovoriti termine za pregled video materijala. Sa kolegom koji Vas kontaktira dogovarate datum za pregled video materijala. Video materijale možete neograničen broj puta pregledati, u periodu od pet radnih dana koji Vama odgovaraju.

Prijava na radionicu

NAKNADA:

  • 250,00 KM sa PDV-om

U CIJENU SU URAČUNATI:

  • Onine pristup radionici

PLAĆANJE:

  • Raiffeisen bank d.d. Sarajevo   1610000063300077
  • Union banka d.d. Sarajevo      1020290000002288
  • UniCredit bank d.d. Mostar      3389002207884134

Sve potrebne informacije na telefone:
033/ 21 58 02, 21 48 74, 21 07 14