Uputstvo o izmjenama Uputstva o načinu, sadržaju i rokovima dostave obavještenja o promjeni cijena i marži pojedinih proizvoda i usluga

maloprodajaU „Službenim novinama FBiH“ broj 98/14 od 03.12.2014. godine, objavljeno je Uputstvo o izmjenama Uputstva o načinu, sadržaju i rokovima dostave obavještenja o promjeni cijena i marži pojedinih proizvoda i usluga.

Ovim Uputstvom propisuju se obaveze privrednih društava, drugih pravnih i fizičkih lica, u pogledu načina i rokova dostavljanja obavještenja o promjeni cijena i marži u maloprodaji pojedinih proizvoda i usluga radi evidentiranja i praćenja.

Izmjene Upustva objavljene u „Službenim novinama FBiH“ broj 98/14, odnose se na ukidanje obaveze privrednih subjekata da obavještavaju Federalno ministarstvo trgovine o promjenama cijena i marži na malo za sljedeće proizvode i usluge: sol za ljudsku prehranu, šećer kristal, mlijeko u prahu, jestivo ulje u jediničnoj mjeri (kilogram odnosno litar) i margarin od 250 grama.

Ovo Uputstvo stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”. Prečišćen tekst Uputstva možete preuzeti OVDJE.