Savjet ministara BiH donio odluku o privremenom finansiranju – U kasi 237,5 mil KM

kmSavjet ministara BiH donio je danas odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period april – juni, koje je utvrđeno u iznosu od 237,5 mil KM.
Ovaj iznos na nivou je četvrtine sredstava odobrenih za finansiranje institucija u skladu sa Zakonom o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2014. godinu.

Odluka je donesena, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, zbog nastavka redovnog servisiranja spoljnog duga, te finansiranja višegodišnjih projekata i drugih obaveza na nivou institucija BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Raspored rashoda po budžetskim korisnicima u ovom periodu vršiće se na osnovi budžeta korisnika utvrđenih Zakonom o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu u iznosima kojima se omogućava obavljanje aktivnosti za zakonom utvrđene nadležnosti budžetskih korisnika.

Ministarstvo finansija i trezora sa budžetskim korisnicima usaglašava operativne planove dok je na snazi odluka o privremenom finansiranju.

IZVOR:  Capital.ba