Pravilnik o mjestima na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, postupku utvrđivanja i postupku revizije radnih mjesta na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem

U “Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine”, broj 26/19 od 19.04.2019. godine  objavljen je Pravilnik o mjestima na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, postupku utvrđivanja i postupku revizije radnih mjesta na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem.

Ovim pravilnikom uređuju se radna mjesta na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, postupak utvrđivanja i postupak revizije radnih mjesta na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, potrebna dokumentacija, stepen uvećanja staža osiguranja na tim radnim mjestima, snižavanje starosne granice za sticanje prava na penziju, način uspostavljanja evidencije i druga pitanja vezana za radna mjesta na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem.

Stupanjem na snagu ovog pravilnika, prestaje da važi Pravilnik o postupku utvrđivanja radnih mjesta na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem (“Službene novine Federacije BiH”, broj 64/12). Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u “Službenim novinama Federacije BiH”.

Pravilnik možete preuzeti: https://eliteworks.agency/clients/feb/wp-content/uploads/2019/04/Sluzbene-novine-Federacije-BiH-26-19.docx