Obavještenje PU: Porezni obveznici sa područja koja su poplavljena mogu se obratiti najbližim poreznim ispostavama

info2Porezna uprava Federacije BiH obavještava porezne obveznike i građane da je zbog vanredne situacije koju su izazvale poplave u poreznim ispostavama: Sanski Most, Maglaj, Olovo i Orašje prekinut rad sa poreznim obveznicima i građanima.

U cilju ostvarivanja svojih prava i obaveza porezni obveznici i građani mogu se obratiti najbližim poreznim ispostavama, jer porezni informacioni sistem omogućava pristup aplikacijama Porezne uprave Federacije BiH sa drugih lokacija.

Porezni obveznici koji se vode u evidencijama Porezne ispostave Sanski Most mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Ključ, u ulici Branilaca BiH bb, a broj telefona je 037-661-099, ali samo za izdavanje poreznih uvjerenja, dok se za sve ostale poslove koji ne iziskuju hitnost mogu obratiti Kantonalnom poreznom uredu Bihać na broj telefona: 037- 223-112 i 037-220-898.

Porezni obveznici koji su registrovani u Poreznoj ispostavi Maglaj mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Žepče u ulici Stjepana Tomaševića bb, a broj telefona je 032-880-196.

Porezni obveznici registrovani u Poreznoj ispostavi Olovo mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Visoko u ulici Alije Izetbegovića bb, a broj telefona je 032-735-004.

Porezna ispostava Orašje ne radi iako nije poplavljena, jer su zaposlenici ove ispostave zbog trenutne situacije spriječeni da dolaze na posao.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH provode kontrole kod registriranih poreznih obveznika u cilju sprečavanja nezakonitog poslovanja u radu, odnosno onemogućavanja da pojedinci zloupotrebe katastrofalno stanje prouzrokovano poplavama u cilju osiguravanja lične koristi i bogaćenja.

Izvor: www.pufbih.ba od 20.5.2014. godine